Clicky

Onvergetelijke trip naar New York of Rome? Deze tips komen zeker van pas! - strontraceworkum.nl

Onvergetelijke trip naar New York of Rome? Deze tips komen zeker van pas!

Staat er binnenkort een tripje naar New York of Rome op het programma? Dan kun je vast al niet meer wachten tot het zo ver is. Logisch, want het is natuurlijk ook ontzettend gaaf om een bezoek te brengen aan dergelijke wereldsteden. In zowel New York als Rome heb je talloze bezienswaardigheden en daarnaast is er natuurlijk van alles te doen. Sterker nog, er is zelfs zoveel te doen dat wij je aanraden jouw bezoek aan dit soort steden goed te plannen. Je wilt immers niets missen tijdens jouw verblijf. De reistips voor New York uit onderstaande tekst komen dan ook zeker van pas!

manhattan
Reistips voor New York

Ben je nog nooit in New York geweest? Dan betekent dit natuurlijk niet dat je nog niets van de stad weet. Zo weet je ongetwijfeld al dat het Vrijheidsbeeld hier staat en dat je het Central Park kunt bezoeken. Uiteraard zijn er nog talloze andere bezienswaardigheden. Verdiep je hier goed in voor je vertrekt. Indien mogelijk raden wij je aan om van tevoren ook alvast tickets te kopen voor deze toeristische attracties. Waarom? Omdat je allereerst een stuk goedkoper uit bent door de kaarten via het internet te kopen en niet ter plekke. Daarnaast scheelt het je veel wachttijd wanneer je eenmaal in New York bent.


Handige tips voor Rome

Ondanks dat Rome betrekkelijk dichterbij huis is dan New York, kun je voor jouw tripje naar de Italiaanse hoofdstad vast en zeker ook een aantal tips gebruiken. Zo is het zeker aan te raden een bezoek te brengen aan het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon. Ook hier adviseren wij je weer via het internet alvast tickets aan te schaffen alvorens je vertrekt. Alle toeristen willen namelijk een bezoek brengen aan deze bezienswaardigheden. Indien je al over tickets beschikt, scheelt dit je behoorlijk wat wachttijd. Deze handige tips Rome hierdoor blijft er meer tijd je over om de andere bezienswaardigheden te bezoeken.

rome museumVaticaanse Musea hoogtepunten

Heb je uiteindelijk gekozen voor Rome? Dan breng je ongetwijfeld een bezoek aan de bezienswaardigheden die we hierboven reeds noemden. De kans is echter ook groot dat je Vaticaanstad bezoekt. Hier neem je ongetwijfeld een kijkje in de Sint-Pieterbasiliek. Daarnaast bezoek je ongetwijfeld ook de Vaticaanse Musea. Hier kun je de kunstschatten van het Vaticaan bezichtigen. De Vaticaanse Musea hoogtepunten zijn de Sixtijnse Kapel, de Laocoön-groep, de Kaartengallerij, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek.