Geschiedenis van de olijfboom

0

Olijfboom is een boom die olijven produceert. Olijven die rijp en oud zijn geweest, worden vervolgens in de pers genomen om olijfolie te produceren die heilzaam is. De olijfboom is een symbool van vrede en eenheid. Er groeien veel olijfbomen in Baitul Maqdis, Jeruzalem, Palestina, waar in deze stad Jezus werd geboren. Olijfbomen worden ook wel meerjarige bomen genoemd omdat ze honderden jaren oud kunnen worden. De olijfboom wordt ook genoemd als de eerste boom op aarde, zelfs als een boom die de grote overstroming ten tijde van Noach heeft overleefd. Daarom wordt van de olijfboom gezegd dat het een gezegende boom is.

Olijfboom Teelt

Olijfboom kan in zijn natuurlijke habitat wel vijftien meter hoog worden. Olijven zijn groen en worden paars als ze rijp en rijp zijn. Als de olijfboom vijf jaar oud is, zal hij vrucht dragen en kunnen we ze oogsten. Olijfbomen kunnen geplant worden in polybags of kunnen ook geplant worden in potten met een diepte van 1,5 tot 2 meter. Het cultiveren van een olijfboom vereist doorzettingsvermogen en geduld. Jonge olijfbomen zijn vatbaar voor plantenplagen zoals insecten van de kokosnootschaal die hun bladeren opeten. Als de boom is besmet met ongedierte, dan is de eerste stap die we kunnen doen, het deel van het blad dat door het ongedierte is aangetast, afsnijden, zodat het zich niet naar andere bladeren verspreid.

Voordelen van olijfolie voor het menselijk lichaam

Olijfolie kan worden gebruikt voor gezichtsbehandelingen. Het gehalte aan vitamine E in olijfolie is goed voor het verjongen en verwijderen van dode huidcellen. Bovendien kan olijfolie direct worden gegeten. Olijfolie die direct wordt gegeten, is bedoeld om onze darmen te beschermen tegen constipatie of moeilijke stoelgang. Olijfolie kan direct worden geconsumeerd tot 2-3 lepels per dag. Als we het overmatig consumeren, wordt gevreesd dat er andere gezondheidsproblemen zullen optreden, zoals het verschijnen van galstenen. Olijfolie wordt gebruikt als therapie bij mensen met diabetes mellitus, omdat het consumeren van olijfolie tot doel heeft een overmatige bloedsuikerspiegel te verlagen. Het gebruik ervan moet echter onder toezicht van een arts blijven, omdat een drastische daling van het suikergehalte de patiënt kan schaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *